Programma uitpakdag

Programma 

9:30 ontvangst met koffie/thee

10:00 start van de dag met dagopening met spraakmakende spreker

Wilma Paulij -wetenschapper, bioloog, docent en zelf ook ouder- pakt uit met een smaakmaker voor de dag. Ze legt pittige wetenschappelijke informatie op herkenbare, eenvoudige en luchtige wijze uit.

“Leren doen we ons leven lang. Maar gelukkig niet altijd bewust. Het meeste gaat immers als vanzelf. We leren als groep van elkaar en als individu van onszelf. En hierbij maken we gebruik van de vele netwerken in onze hersenen. Sommige dingen die we geleerd hebben onthouden we echter makkelijk. Andere moeilijker of juist helemaal niet. Maar hoe komt dan nu eigenlijk?” 

11:00 – 12:00 Workshopronde – Keuze uit 3 workshops (zie beschrijvingen van de workshops hieronder)

12:00 – 12:30 pauze (winkel Earth Games open)

13:30 – 13:00 Filmische lunch

13:00 – 14:00 wandelen / winkel Earth Games / netwerken / fotoshoot voor profielfoto Social Media of website 

14:00 – 15:00 Workshopronde – Opnieuw keuze uit de 3 workshops

15:15 – 15:45 Afsluiting

16:00 Borrel / Sapje en hapje 

Workshops 

Workshop 1: Hartenkracht

Tijdens de workshop ontdek je hoe je kinderen kunt stimuleren om vanuit hun eigen ‘innerlijke bron’ van welbevinden te leren en te leven: hun hart. Je leert Hartenkracht Oefeningen en praktische werkvormen die je kunt inzetten in je praktijk. Ook zal Wendy je in een notendop meer leren over de wetenschap van het hart en van het brein, en hoe die twee samenwerken. Je gaat naar huis met een schat aan informatie, ervaring en hartenkracht om door te geven!

De workshop wordt gegeven door Wendy Maria Traa. Wendy is een gepassioneerd auteur, verhalenverteller, materialenmaker, opleider en kindercoach-kinderyogatherapeut. Haar boeken ‘Het Lieve Woorden Doosje’ en ‘Vlinder & Slak’ worden veel gebruikt in coaching, yoga en therapie en zijn geliefd bij de kinderen zelf. www.centrumdekleineoase.nl

Workshop 2: De Helpende Hand – Eerste Hulp in lastige situaties 

Elk kind weet dat het handig is een pleister te plakken op een schaafwond, maar welk kind weet hoe hij om kan gaan met een lastige situatie waarin onprettige gevoelens de overhand hebben? ‘De Helpende Hand. Eerste Hulp in lastige situaties’ is de vertaling van een Noorse methode (‘Psykologisk førstehjelp´) voor kinderen en jongeren in de leeftijd van ongeveer 6 – 18 jaar. Het is een hulpmiddel om alledaagse en veel voorkomende lastige situaties beter te hanteren. Het materiaal wordt in Noorwegen al 10 jaar met goede resultaten gebruikt op scholen en in de jeugdgezondheidszorg.

De workshop wordt gegeven door Karen Molenaar: Karen is jeugdcoach. Haar bus is haar vervoermiddel naar buiten en werkruimte. Ze wil samen in beweging komen. Ze is een van de kindercoaches van het samenwerkingsverband Kindercoaches Gelderland en introduceert de methode ‘De Helpende Hand. Eerste Hulp in lastige situaties’ in Nederland. Meer info: www.karenmolenaar.nl

Workshop 3: De kracht van aanraken

Een aanraking zegt soms meer dan duizend woorden. In deze workshop krijg je een inkijkje over hoe waardevol en noodzakelijk aanrakingen in deze tijd zijn voor kinderen en hoe jij als kindercoach daar een bijdrage aan kunt leveren.

De workshop wordt gegeven door Martine Lenting, kinder- en jongerencoach sinds 2012 en daarnaast werkzaam in de jeugdzorg. Naast het coachen van kinderen en ouders geeft Martine verschillende workshops waaronder ontspanningsmassage voor kinderen en jongeren. Martine is een van de kindercoaches van het samenwerkingsverband Kindercoaches Gelderland. Meer info: www.kidswijs.nu

Workshop 4: GROK in jouw praktijk

GROK is een kaartspel Geweldloos Communiceren dat woorden geeft aan gevoelens en behoeften. GROK heeft 18 spellen voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 8 jaar. GROK maakt de vele nuances in behoeften en gevoelens zichtbaar. In deze workshop leer je GROK spelen en toepassen in jouw praktijk.

De workshop wordt gegeven door Anne Mijke van Harten, eigenaar en oprichter van Earth Games. Earth Games ontwikkelt en selecteert spelmaterialen met een positieve invloed op gedrag en ontwikkeling. De spelmaterialen dragen bij aan de verbinding met jezelf, elkaar en de aarde door middel van spel. Anne Mijke is uitgever van het GROK kaartspel. www.earthgames.nl

Doorlopend onderdeel 1: Business-coach 

Laat je verrassen! Licht een tipje van de sluier hoe je jouw bedrijf speelser en avontuurlijker kan maken. Loop vandaag langs bij Anja Kruska en ontvouw samen met haar de mogelijkheden die jij hebt als kindercoach. Anja helpt je ontdekken waar jij met je bedrijf naar toe wilt, en wat de meest praktische weg is om dat te bereiken. Nieuwsgierig? Pak je kans en loop gewoon even langs!

Dit doorlopende onderdeel wordt verzorgt door Anja Kruska. Anja is BusinessCoach en Experience Expert, trainer, motivator en ondernemer. Het is haar droom dat meer vrouwen hun succesvolle ondernemerschap laten zien en zo een voorbeeld geven aan de komende generatie ondernemende vrouwen. Meer info: www.professionalpower.nl en www.theadventurousentrepeneur.org.

Doorlopend onderdeel 2: Professionele Fotoshoot

Laat vandaag een portretfoto maken in een professionele studio! Doe mee met de fotoshoot voor een professionele profielfoto voor Social Media of voor jouw eigen website. De kosten zijn betaal je aan de fotograaf op factuur (50 euro per fotoshoot).

Een nieuw evenement 

Earth Games en Kindercoaches Gelderland slaan de handen ineen voor een nieuw evenement. Een dag speciaal voor kindercoaches. Het wordt een dag waarbij we zullen uitpakken en jij schatten kunt ontdekken voor jou als coach.

Doe mee! 

Heb je zin in deze gevarieerde, inspirerende en gezellige dag met collega’s? Meld je dan aan.

10.00 uur tot 16.00 uur €85,- (inclusief goody-bag, lunch, koffie/thee, sapjes & hapjes)

Er zijn slechts 60 plaatsen. Ben je erbij? We zien je graag!

Collegiale ontmoetingen 

Tijdens de dag is er volop aandacht voor interactie met andere kindercoaches en het uitwisselen tijdens verschillende onderdelen van de dag. Er is ruimte voor ontspanning, ontmoeting en natuurlijk de inwendige mens. Voor kindercoaches in Gelderland is de mogelijkheid lid te worden van het Platform Kindercoaches Gelderland.

Het doel van het platform is om verbinding te laten ontstaan tussen kindercoaches uit Gelderland. En het zal ook een wegwijzer zijn naar een goede kindercoach in de vorm van een verzamel- en zoekpagina voor ouders en verzorgers. We vertellen je op de dag zelf graag meer over!

Nieuwe materialen 

Er is gelegenheid om kennis op te doen over nieuwe materialen voor jouw praktijk tijdens workshops en om bij Earth Games te neuzen.

Locatie 

Het Arsenaal, Kloosterstraat 15 Doesburg

Tips voor parkeren:

Zet ‘Kloostertuin’ in de navigatie! Let op! in de straten van Doesburg (waaronder de Kloosterstraat) is parkeren alleen voor vergunninghouders!

De Kloostertuin is een groot parkeerterrein achter de Albert Heijn waar betaald geparkeerd kan worden. Linksachter op dit terrein zie je een groot hoog oud gebouw: Het Arsenaal. 

Andere opties: – Gratis op parkeerterrein ‘De Turfhaven’ (10 min. lopen)

– Gratis op parkeerterrein ‘De Bleek’ (15 min. lopen)