Ellis Wassink

Ellis is moeder van Lent en getrouwd met Emiel. Ze heeft een open houding naar kinderen en gaat op een natuurlijke manier met hen om.

Na heel wat jaren ervaring te hebben opgedaan in het basisonderwijs als leerkracht, remedial teacher en intern begeleider stapte Ellis over naar het speciaal onderwijs. Als ambulant begeleider werkt Ellis binnen het zorgteam van het Rietveld Lyceum, een voortgezet onderwijsschool in Doetinchem.

Sinds 2013 heeft Ellis ook een eigen praktijk: ‘NuJij! Kindercoaching in Doetinchem, waar ze hulpvragen van kinderen in de huiselijke sfeer helpt op te lossen.

Kinderen tussen de 6 en 18 jaar die niet lekker in hun vel zitten kunnen bij Ellis gecoacht worden . Bij de coaching worden ook de ouders intensief betrokken. Met de kinderen werkt Ellis aan hun hulpvraag en gaan ze aan het werk om samen te zoeken naar een passende oplossing. Daarbij is vragen stellen, luisteren, observeren en creatief en ontspannen bezig zijn heel belangrijk. Met nieuw zelfvertrouwen kan een kind dan weer de ‘wijde wereld’ in stappen onder het motto: ‘Eerst samen, om daarna weer alleen verder te kunnen’.

Ellis heeft extra trainingen gevolgd om kinderen te helpen bij het vergroten van hun sociale weerbaarheid. Daarnaast heeft het haar interesse om kinderen met faalangst en/of een negatief zelfbeeld te begeleiden.

Naast kindsessies biedt Ellis ook oudersessies van een uur aan, waarbij ouders hun opvoedhulpvraag kunnen voorleggen en Ellis tips zal geven.

Samen met Martine verzorgt Ellis de ‘ Huiskamerpraat’. Een gezellige thema-avond bij een gastvrouw thuis in gezelschap van vriendinnen/collega’s/(schoon-)zussen/buurvrouwen en onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers. Onderwerpen voor de thema-avonden zijn o.a. beelddenken, pubers en faalangst.

Benieuwd naar Ellis en haar praktijk ‘ Nu Jij! Kindercoaching’? Hier vind je haar website: www.nujijkindercoaching.nl