Martine neemt afscheid van Kindercoaches Gelderland

Hoera het is feest!! En er is Afscheid….

Kidswijs bestaat dit jaar 10 jaar!

Ik vier feest en tegelijkertijd is het voor mij een moment om terug te kijken naar alles wat voorbij is gekomen, wat ik heb ontdekt en geleerd en wat voor mooie momenten en ontdekkingen er allemaal zijn geweest. En ook is het het moment om vooruit te blikken naar wat ik wil aankomende tijd en hoe ik dat ga inkleden. Kort gezegd een tijd om de balans op te maken.

Toen ik 10 jaar geleden begon met mijn praktijk was alles spannend, ondanks dat er prachtige resultaten ontstonden uit de trajecten die voorbij kwamen. Ik heb enorm genoten van de kinderen die ik in mijn praktijk mocht ondersteunen. De mooie ontdekkingen die ze deden en de “kwartjes die vielen” zorgden voor blije kinderen en tevreden ouders. Natuurlijk waren er ook kinderen, jongeren of ouders waar ik ’s nachts van wakker lag. Dat was, omdat ik ‘de vinger er niet op kon leggen’, omdat het niet lukte zoals we bedacht hadden of omdat ik met ze te doen had door het diepe dal waar ze doorheen gingen en waar geen ontkomen aan was.

Dat maakte dat ik alleen maar gretiger werd in het ontdekken van nieuwe methodes, denkwijzen en ideeën van anderen. Dus van de ene workshop naar de andere en van de ene opleiding naar de andere training. Alsof ik in een snoepwinkel liep zo leuk vond ik het om mijn kennis bij te spijkeren.

Ook heb ik in die tijd, zo’n negen jaar geleden samen met een aantal collega kindercoaches Kindercoaches Gelderland opgericht. En niet voor niets. We hebben prachtige dingen samen gedaan. Alles in het teken van delen van kennis over opgroeien, opvoeden en ouderschap. Van workshops voor ouders in samenwerking met Kruiswerk Achterhoek en Liemers, Bibliotheek Oost-Achterhoek en gemeentes tot het verzorgen van ouderavonden voor scholen. De kers op de taart was toch wel de inspirerende Uitpakdag voor collega-kindercoaches in 2019, die erg hartelijk werd ontvangen en zeker naar meer smaakte.  

Toch had ik 4 jaar geleden sterk de behoefte om meer samen te werken met andere professionals en nam ik de stap om ook binnen de jeugdzorg mijn kwaliteiten te gaan inzetten. Voor mij is dit werken binnen de jeugdzorg (inmiddels voor 2 organisaties) een onderdeel van Kidswijs. Naast het ontvangen van ouders en kinderen in mijn praktijk werk ik ook graag met gezinnen om te voorkomen dat kinderen uit huis geplaatst moeten worden én met jongeren die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen en nu beschermd wonen binnen een jeugdzorg-organisatie. Dankbaar werk om te doen en een prachtige combinatie.

Maar ieder succes heeft een keerzijde. Als je dit zo leest snap je wel dat ik steeds meer uren ging werken. Als je doet wat je leuk vindt, voelt het niet eens als werken. Toch begon mijn lijf tegen te sputteren en heb ik na een aantal jaren doorploeteren de beslissing genomen om meer naar mijn lijf te luisteren. Dat betekent keuzes maken. Mocht je mij wat beter kennen dan weet je dat dat nou net niet mijn sterkste kant is. En ook loslaten is een rode draad in mijn leven. Niet voor niets, weet ik, mag ik hier mee aan de slag.

Daarmee heb ik besloten dat ik mijn werkzaamheden bij Kindercoaches Gelderland los ga laten om andere dingen ruimte te geven. Op ander gebied mag de energie meer gaan stromen. Met heel veel enthousiasme en plezier heb ik me altijd ingezet voor Kindercoaches Gelderland en ondanks dat het toch een beetje pijn doet om dit los te gaan laten- en dat is oké, dat mag- geeft het ook rust.

Lily en Karen gaan door. Ik wens hen heel veel succes en plezier met het voortzetten van Kindercoaches Gelderland en dank hen voor de mooie tijd.