Karen Molenaar

Veel ouders ervaren dat ze de beste gesprekken met hun kind onderweg in de auto voeren. Herken je dat? Veel mensen gaan zich beter voelen door buiten te zijn. Ze maken hun hoofd leeg tijdens een lekkere wandeling en voelen zich daarna lichter en vrolijker. Dat geldt ook voor kinderen. Heb jij dat ook of wil je dat ervaren?

Karen Molenaar Coaching & Training gebruikt in haar werk als jeugdcoach een Coachbus. Als je niet lekker in je vel zit en met haar meegaat in de bus, kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Samen rijden jullie naar een mooie plek in de natuur. Onderweg praat en luistert het makkelijker. De ontmoeting begint in de bus, gaat buiten verder en eindigt weer in de bus. Stap voor stap zet je samen met Karen op een rijtje wat er aan de hand is, wat voor mogelijke oplossingen er zijn en wie je kan helpen. Dat ruimt je hoofd op. Je gaat je fijner voelen en kunt positieve verandering realiseren.

Karen heeft aandacht voor kind en ouder. Dat wil zeggen dat ze er is voor kinderen én jongeren, maar ook dat ze aandacht heeft voor de ouders van een kind dat ze coacht. Dat vanuit de theorie van de stevige Driehoek waarbij ouders en professionals aan de basis zó samenwerken, dat een kind in de top kan groeien en bloeien.

Karen ondersteunt je stevig in je schoenen te staan (als een ROTS) en op te komen voor wie jij bent, wat je doet en wilt. En bovendien om samen te leven, spelen en werken met anderen (te stromen als WATER). Ze is ervan overtuigd dat iedereen de kracht heeft om te leren omgaan met lastige uitdagingen. Dat heet veerkracht.

Een greep uit Karen haar mogelijkheden:

  • Individuele coaching op maat in de Coachbus
  • Rots & Water weerbaarheidstraining (individueel)
  • ‘De Helpende Hand, eerste hulp in lastige situaties’. Hulpmiddel om jezelf te helpen om te gaan met je gevoelens en gedachten in lastige situaties. Workshops voor kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten, gemeenteconsulenten en coaches.
  • ACT your way-cursus voor jongeren. Koers bepalen en doen wat werkt voor jou!
  • Begeleiding bij verminderd zelfvertrouwen, faalangst en stress op basis van Rationeel Emotieve Therapie (gevoelens, gedachtekracht en gedrag) én technieken uit de NLP (neurolinguïstisch programmeren)
  • OpvoedParty. Dit is een bijeenkomst van ongeveer twee uur, waar ouders in klein gezelschap hun opvoedingsvragen kunnen delen onder begeleiding van Karen. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. In vrijwel alle organisaties in (jeugd)zorg, welzijn, onderwijs en kinderopvang is de OpvoedParty in te zetten.

Neem, als je eens wilt kennismaken, gerust contact op met Karen.
Dat is de eerste stap!